FAQ

Omdat het leuk is om je mening te geven! Wij werken voor bekende merken en opdrachtgevers die allemaal benieuwd zijn naar jouw mening. Je krijgt bijvoorbeeld de kans je mening te geven voordat nieuwe producten op de markt komen en jouw mening kan daarin echt een verschil maken. Daarnaast krijg je altijd een aantrekkelijke vergoeding als dank voor je deelname. 

Je kunt zowel meedoen aan face-to-face onderzoeken op locatie alswel aan online onderzoeken vanuit thuis.

Face-to-face onderzoek. Je doet mee aan een onderzoek wat plaats vindt op een centraal gelegen locatie bij een onderzoeksbureau of je bezoekt het bedrijf dat het product of de dienst aan het ontwikkelen is. Soms ga je in gesprek met andere deelnemers en een onderzoeker maar individuele gesprekken vinden ook regelmatig plaats. De onderzoeken zijn zowel overdag als 's avonds.

Online onderzoek: Je ontvangt een online vragenlijst waarin jij je mening geeft over nieuwe reclames, producten en diensten. Je kunt dat gemakkelijk vanuit huis of onderweg doen op een tablet, smartphone of desktop. Op een moment dat het jou uitkomt.

Wanneer jij je aanmeldt om mee te doen aan een onderzoek op locatie, vul je een aantal vragen in Daarna wordt gekeken of je in de doelgroep valt voor het desbetreffende onderzoek. Mocht dat zo zijn, dan nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om wat extra vragen te stellen en eventueel een afspraak in te plannen. Daarna ontvang je altijd een bevestigingsmail met de afspraak.

Wanneer jij je aanmeldt om een online vragenlijst in te vullen, kun je klikken op de link in de mail die je uitnodigt om mee te doen aan het online onderzoek. 

Je kunt in principe twee keer per jaar meedoen aan een onderzoek op locatie, maar er worden wel eens uitzonderingen gemaakt. Aan online onderzoeken kun je onbeperkt meedoen. 

Je geeft eerlijke antwoorden op de vragen over jezelf en je gewoontes en je komt de afspraken na.

Je bent voor een onderzoek 10 minuten van tevoren aanwezig op de locatie en je doet enthousiast en actief mee tijdens het gesprek. Ben je verhinderd? Dan zeg je op tijd af (d.w.z. 24 uur van te voren).

Bij sommige onderzoeken zijn er maar een antal plekken beschikbaar, terwijl tientallen mensen zich aanmelden om mee te doen. Ook moeten we rekening houden met een goede verdeling in de doelgroep in bijvoorbeeld mannen en vrouwen, jongeren en ouderen en type merkgebruikers. Hierdoor kan het voorkomen dat je voor populaire onderzoeken niet ingedeeld wordt. Wanneer het onderzoek vol is, ontvang je altijd een mail van ons dat we je helaas niet hebben kunnen uitnodigen.

Vergoeding

Natuurlijk staat er een vergoeding tegenover wanneer je meedoet aan een onderzoek.Je ontvangt deze vergoeding van onze opdrachtgever, zij bepalen dan ook de hoogte van de vergoeding. Voor onderzoeken op locatie kun je rekening houden met een vergoeding vanaf €30 voor een uur. Bij het invullen van een online vragenlijst kun je punten verdienen voor Bol.com of een vergoeding. 
Wanneer je mee hebt gedaan aan een onderzoek op locatie, wordt de vergoeding binnen twee weken overgemaakt op je bankrekeningnummer. Bij deelname aan online onderzoek worden verdiende punten direct bijgescheven op je account.
De reis- en/of parkeervergoeding is opgenomen in de vergoeding voor deelname aan het onderzoek.
De beloning die je ontvangt voor deelname aan onderzoek, wordt geregistreerd als een onkostenvergoeding. Zolang je minder dan €200,- per jaar aan onkostenbeloningen ontvangt, hoef je daarover geen belasting te betalen. Officieel hoor je iedere beloning die je ontvangt op te geven bij de Belastingdienst.

Praktische vragen

Open de inlogpagina naar je persoonlijke pagina: https://www.respondenten.nl/inloggen.

Klik op de button  'wachtwoord/gebruikers vergeten'. Je krijgt daarna een mail met een link om een nieuw wachtwoord of gebruikersnaam aan te maken.

Je kunt uitschrijven door te klikken op de link onderin de uitnodigingsmail, of door jezelf uit te schrijven op je persoonlijke pagina waar je inlogt. Je gegevens worden verwijderd uit onze database.
Je kan een mail sturen naar info@respondenten.nl met naam, telefoonnummer en emailadres van de persoon die je aandraagt. Graag in het onderwerp van de mail de titel van het onderzoek. 
Het kan zijn dat het e-mailprogramma de link die wij jou hebben toegestuurd, heeft afgebroken. Je kunt dan het beste de link in de e-mail kopiëren en vervolgens in de browser plakken (waar je normaal gesproken het www. adres van een website invoert). Indien dit niet werk, neem contact op via mail met ons (info@respondenten.nl) en vermeld in het onderwerp dat het gaat om online vragenlijsten.

Privacy

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking. We bewaren je gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan, wettelijk verplicht is en/of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt. Voor meer informatie kun je onze Privacy Statement lezen op www.respondenten.nl/privacy