crossIcon

Website verhuisd

Respondenten.nl is onderdeel van Norstat Group. Vandaar dat de website voor opdrachtgevers is verhuisd naar norstat.nl.

Naar de website

Norstat Nederland

Sinds een tijdje maakt Respondenten.nl deel uit van Norstat Group. Respondenten.nl is daarom gegroeid als bedrijf, en dat is goed nieuws! We hebben om die reden onze naam ook veranderd naar Norstat. We mogen nóg meer en nóg mooiere onderoeken uitzetten. Dit doen we elke dag met veel plezier met de dezelfde mensen en de vertrouwde gezichten van ons team.

Dit betekent ook dat de naam Respondenten.nl begin volgend jaar zal verdwijnen en we voortaan met jou zullen communiceren onder de naam Norstat Panel. Het domein zal ook veranderen naar www.norstatpanel.nl.

Zoals je misschien al weet hebben we momenteel een kwalitatief panel (Respondenten.nl) en een kwantitatief panel (Norstat Panel). Om alles overzichtelijker te maken gaan we deze twee panels samenvoegen zodat alles in een omgeving staat/alles op een plek te vinden is. Geen zorgen, je hoeft geen nieuw account aan te maken en je behoudt gewoon je inloggegevens.

Je behoudt gewoon je inloggevens van Respondenten.nl. Binnenkort ontvang je van ons een e-mail met daarin een link naar jouw persoonlijke Norstat Panel omgeving.

De punten die je hebt gespaard op Respondenten.nl worden automatisch overgeschreven naar je Norstat Panel account. Jouw punten behouden dezelfde waarde, alleen de verhoudingen veranderen. Voorheen stonden 200 punten gelijk aan €10,- en in de nieuwe Norstat omgeving staan 100 coins gelijk aan €1,-.

Ook als je al lid bent van het Norstat Panel hoef je niets te doen. Het voordeel is dat je nu ook mee kunt doen aan kwalitatieve onderzoeken. Als je lid bent van beide panels, houd je één lidmaatschap over.

Dat kan eenvoudig via deze link.

Coronamaatregelen

 • Houd 1.5 meter afstand
 • Schud geen handen
 • Was na binnenkomst op onze locatie direct je handen
 • Hoest en nies in je elleboog en maak gebruik van papieren zakdoekjes
 • Volg nauwkeurig de aanwijzingen van onze medewerkers
 • Blijf thuis bij luchtwegklachten, verkoudheid en/of koorts, ook indien iemand in je huishouden deze klachten heeft
 • Kom met de auto, op de brommer, fiets of lopend en vermijd het OV zoveel mogelijk
 • Ga thuis nog naar het toilet zodat het gebruik van de toiletten op de locatie beperkt blijft

Algemeen

Omdat het leuk is om je mening te geven! Wij werken voor bekende merken en opdrachtgevers die allemaal benieuwd zijn naar jouw mening. Je krijgt bijvoorbeeld de kans je mening te geven voordat nieuwe producten op de markt komen en jouw mening kan daarin echt een verschil maken. Daarnaast krijg je altijd een aantrekkelijke vergoeding als dank voor je deelname.

Je kunt zowel meedoen aan face to face onderzoeken op locatie als aan online onderzoeken vanuit huis.

Face to face onderzoek. Je doet mee aan een onderzoek wat plaats vindt op een centraal gelegen locatie bij een onderzoeksbureau of je bezoekt het bedrijf dat het product of de dienst aan het ontwikkelen is. Soms ga je in gesprek met andere deelnemers en een onderzoeker maar individuele gesprekken vinden ook regelmatig plaats. Deze gesprekken kunnen ook online via een videogesprek plaatsvinden. De onderzoeken zijn zowel overdag als 's avonds.

Online onderzoek. Voor online vragenlijsten ga je naar www.norstatpanel.nl

Open de inlogpagina voor je persoonlijke pagina:

https://www.respondenten.nl/inloggen

Klik op de button 'wachtwoord/gebruikersnaam vergeten'. Vul je emailadres in, daarna ontvang je een mail met een link om een nieuw wachtwoord of nieuwe gebruikersnaam aan te maken.

Je kunt je uitschrijven door te klikken op de link onderin de uitnodigingsmail, of door jezelf uit te schrijven op je persoonlijke pagina waar je inlogt. Op je persoonlijke pagina kun je op ‘profiel’ klikken en onderaan op de button 'uitschrijven' klikken. Je gegevens worden verwijderd uit onze database.

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens te beschermen tegen verlief of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking. We bewaren jouw gegevens niet langer dan wettelijk is toegestaan, wettelijk verplicht is en/of noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor de gegevens worden verwerkt. Voor meer informatie kun je ons Privacy Statement lezen op www.respondenten.nl/privacy.

De opdrachtgevers van Respondenten.nl gebruiken jouw mening om de beste keuzes te maken. Dit kan om de aantrekkelijkste verpakking, maar ook over de manier waarop een hypotheekgesprek moet worden gevoerd. Jouw mening draagt bij om de producten en diensten die jij gebruikt, te verbeteren. Je doet altijd anoniem mee. Dus in rapportages zal je nooit, zonder dat er uitdrukkelijk toestemming aan je is gevraagd, genoemd worden met naam en toenaam.

Respondenten.nl is onderdeel van de Norstat groep geworden. Norstat is een Europees dataverzamelings- en panelbedrijf, met vestigingen in 13 Europese landen. Respondenten.nl blijft als bedrijf gewoon bestaan in de huidige vorm, dus voor jullie, onze panelleden verandert er niets. Onze panelleden worden uitsluitend door ons benaderd en hun gegevens blijven, zoals altijd, bij ons veilig afgeschermd. Een van de positieve gevolgen is dat Respondenten.nl meer onderzoek zal gaan doen voor internationale klanten. Uiteraard blijft de communicatie vooral in het Nederlands plaatsvinden.

Zoals je misschien al gehoord hebt, zijn de panels van Respondenten.nl en CG Research samen gegaan. Dit betekent dat je nu aan nóg meer onderzoeken mee kunt doen. Dit betekent ook dat jouw persoonlijke pagina er iets anders uitziet. Geen zorgen, je behoudt gewoon je inloggegevens en er zullen een aantal kleine aanpassingen zichtbaar zijn, denk hierbij aan de lay-out. Verder wijst alles zich vanzelf.

Door het vernieuwde systeem verandert ook het puntensysteem. Wat betkent dit voor jou? In principe niets. Jouw punten behouden dezelfde waarde, alleen de verhoudingen veranderen. Voorheen stonden 1000 punten gelijk aan €10,- en in de nieuwe omgeving staan elke 200 punten gelijk aan €10,-. Als je lid bent van beide panels, houd je één lidmaatschap over. Je punten uit beide panels worden wel bij elkaar opgeteld.

Face to face onderzoek

Per mail ontvang je de onderzoeken waar je aan kan deelnemen. Wanneer jij je aanmeldt via de mail om mee te doen aan een onderzoek op locatie, vul je een aantal vragen in. Onze projectmedewerkers gaan na of je op basis van de beantwoordde vragen in de doelgroep valt. Als dit het geval is nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om wat extra vragen te stellen en eventueel een afspraak in te plannen. Daarna ontvang je altijd een bevestigingsmail met de afspraak. Het kan ook zo zijn dat tijdens het telefoongesprek blijkt dat je niet in de doelgroep voor dit specifieke onderzoek past. Niet getreurd: je kunt je natuurlijk gewoon weer aanmelden voor een ander onderzoek.

Hoe wordt mijn afspraak bevestigd? 

Als een afspraak met je hebben gemaakt voor een onderzoek op locatie of een onderzoek vanuit huis, dan ontvang je een bevestigingsmail met daarin de datum, het tijdstip van deelname en locatiedetails (zoals routebschrijving).

 • Je geeft eerlijke antwoorden op de vragen over jezelf en je gewoontes. 
 • Je komt op tijd bij het onderzoek (uiterlijk 10 minuten van tevoren) en je doet enthousiast en actief mee tijdens het gesprek.
 • Je zegt op tijd af (d.w.z. 24 uur van te voren) als je toch onverhoopt niet aanwezig kunt zijn.

Bij Respondenten.nl hanteren we een regel dat respondenten twee keer per jaar mogen deelnemen aan een onderzoek op locatie. Dit is het geval omdat we op deze manier iedereen een eerlijke kans kunnen geven om een keer deel te nemen. Wel worden er eens uitzonderingen gemaakt wanneer we bijvoorbeeld last-minute nog deelnemers zoeken.

Bij veel onderzoeken zijn er een beperkt aantal plekken beschikbaar, terwijl tientallen mensen zich aanmelden om mee te doen. Ook moeten we rekening houden met een goede verdeling in bijvoorbeeld mannen en vrouwen, jongeren en ouderen en type merkgebruikers. Hierdoor kan het voorkomen dat je voor populaire onderzoeken niet ingedeeld wordt.

Voor het meedoen aan marktonderzoeken ontvang je punten tenzij wij anders vermelden. 200 punten staat gelijk aan een Bol.com bon ter waarde van €10,-; 400 punten gelijk aan €20,- enzovoort. De vergoeding voor face to face onderzoek begint vaak bij 600 punten, dit staat gelijk aan €30,-.

Je vergoeding wordt binnen 10 werkdagen bijgeschreven op je account op Respondenten.nl. Dit wordt gedaan nadat je aanwezigheid door onze opdrachtgevers is bevestigd. Als je de beloning binnen 10 werkdagen na deelname nog niet hebt ontvangen, adviseren wij contact op te nemen. Wij zullen dan met je uitzoeken wat er aan de hand is en de vergoeding z.s.m. aan je uitkeren mits je hier recht op hebt. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.

Je kunt zien hoeveel punten jij hebt gespaard door in te loggen via de loginpagina en op ‘punten’ te klikken.

Bij minimaal 200 gespaarde punten kun je deze inwisselen voor een tegoedbon van €10,-. Log in op jouw persoonlijke account en klik op de button 'verzilveren'. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.

De reis- en/of parkeervergoeding is opgenomen in de vergoeding voor deelname aan het onderzoek. Bij onderzoeken op locatie is de vergoeding die je ontvangt hoger dan bij onderzoeken waar je vanuit huis aan mee kunt doen. Wij bieden je een hogere vergoeding aan om jouw reiskosten te dekken. De reiskosten zijn dus bij de vergoeding inbegrepen. 

Wij zullen altijd ons best doen om je te benaderen voor onderzoeken bij jou in de buurt zodat we je reiskosten kunnen minimaliseren en zoveel mogelijk overhoudt.

Bij deelname aan marktonderzoek spaar je punten. Elke 200 punten staan gelijk aan een bedrag van €10,- Bol.com bon). De opgespaarde punten blijven een jaar na bijschrijving geldig en kunnen verzilverd worden vanaf een minimumbedrag van €10,-. Eén jaar na bijschrijving komen de opgespaarde punten te vervallen. Na 12 maanden inactiviteit bij Respondenten.nl krijg je een mededeling dat mogelijk je opgespaarde punten dreigen te vervallen. Deze punten zijn 12 maanden (of langer) geleden voor het laatst bijgeschreven op je account.

Mocht je een sms van ons ontvangen dan versturen wij deze vanuit ons systeem via een computer en niet vanuit een mobiele telefoon. Daarom ontvang je dit smsje vanuit een nummer dat afwijkt van een normaal 06 nummer. Het smsje komt vanuit ons, het is geen phising en hier kun je dus (indien gevraagd) op reageren. Wij zullen overigens nooit per sms vragen om vertrouwelijke gegevens met ons te delen.

Je kan kiezen voor het steunen van 4 goede doelen. Dit zijn KWF Kankerbestijding, JustDiggit, Voedselbanken Nederland en Johan Cruyff Foundation.

De codes van je verzilverde Bol.com bonnen zijn terug te vinden op je persoonlijke pagina op www.respondenten.nl. Hiervoor ga je naar het tabblad 'Punten'. Vervolgens vind je de verzilverde Bol.com bonnen onder het kopje 'verzilverde producten'. Er zijn bonnen beschikbaar van 10, 20, 25 en 50 euro.

Online vragenlijsten

Als er een online vragenlijst is waarvoor je aanmerking komt ontvang je van ons een email. In deze mail staat een link naar het desbetreffende onderzoek en verdere informatie zoals het aantal punten dat je ermee kan verdienen. We zoeken altijd maar een beperkt aantal respondenten dus je maakt het meeste kans als je zo snel mogelijk de vragenlijst invult.

Als respondent dien je de onderzoeken waarheidsgetrouw in te vullen en probeer zo uitgebreid mogelijk te antwoorden waar mogelijk. Je bent in principe nooit verplicht om deel te nemen aan een onderzoek. Als je niet meedoet, heeft dat ook géén invloed op het feit of wij jou de volgende keer wel of niet uitnodigen. Dus mocht een onderwerp je echt niet aanspreken dan kan je dat onderzoek gerust overslaan. Wij nodigen mensen uit aan de hand van een selectie van mensen die in de zogenaamde ‘steekproef’ vallen. Het uitnodigen is verder altijd willekeurig en staat dus volstrekt los van het aantal keren dat jij deelneemt aan onderzoek.

Wij zijn afhankelijk van onze opdrachtgevers wat betreft het aantal onderzoeken en het valt vooraf helaas niet in te schatten hoe vaak je zal worden uitgenodigd. Naast de onderzoeken die wij in opdracht krijgen, zetten wij soms zelf ook onderzoeken uit om inzicht te krijgen in bepaalde sociaal/maatschappelijke thema’s.

De vergoeding voor online onderzoeken zijn altijd in de vorm van punten. De beloning voor deelname aan een onderzoek kan variëren, meestal krijg je voor een onderzoek 75 punten. Een saldo van 1000 punten staat gelijk aan een Bol.com bon van € 10. In de e-mail die wij jouw sturen met een uitnodiging om deel te nemen aan een enquête, melden wij altijd hoeveel punten jij voor het invullen van dat onderzoek gaat ontvangen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat jij de punten pas ontvangt wanneer je het onderzoek volledig hebt afgerond. Je ontvangt bijvoorbeeld niet 50% van het aantal punten omdat je 50% van de vragenlijst hebt ingevuld.

Bij deelname  aan het invullen van online vragenlijsten (kwantitatief onderzoek) worden verdiende punten direct bijgeschreven op je account tenzij anders aangegeven. Je kunt deze punten terugzien bij ‘vergoedingen’ op jouw persoonlijke pagina.

Je kunt zien hoeveel punten jij hebt gespaard door in te loggen via de loginpagina en op ‘vergoedingen’ te klikken.

Je kunt jouw punten pas inwisselen voor een cadeaubon wanneer je er meer dan 1000 hebt. Inwisselen van het tegoed doe je door in te loggen op jouw persoonlijke account en te klikken op ‘vergoedingen’ en te gaan naar het puntenoverzicht tabje. Kies daar voor de optie ‘inwisselen punten voor Bol.com cadeaubon’. Vervolgens wordt er om bevestiging van uitbetaling gevraagd. Daarna ontvang je per e-mail een code. Deze code is eigenlijk het betaalmiddel, dus bewaar deze goed! Kies op www.bol.com iets leuks uit en geef bij het afrekenen aan dat je gebruik wilt maken van een cadeaubon of zgn. coupon. Kies je een artikel dat goedkoper is dan de waarde van de bon? Dan behoudt de bon zijn restwaarde nog een tijdje.

De link die wij jou per e-mail opsturen geeft jou toegang tot het onderzoek. Over het algemeen kun je de link aanklikken, een aantal vragen invullen en vervolgens het onderzoek tijdelijk afbreken. Mocht je de vragenlijst op een later tijdstip verder willen invullen dan kun je de link nogmaals aanklikken waardoor je terecht komt bij de vraag waar je was gebleven. Het kan ook zo zijn dat wij, gezien de aard van het onderzoek, ervoor kiezen om de door jou ingevulde antwoorden niet op te slaan. Als dat het geval is, begin je dus weer bij de eerste vraag. Dit kunnen wij, om onderzoekstechnische redenen, niet vooraf bekend maken. Wij raden dus aan om de vragenlijst in één keer in te vullen.

Het kan zijn dat het e-mailprogramma de link die wij jou hebben toegestuurd, heeft afgebroken. Je kunt dan het beste de link in de e-mail kopiëren en vervolgens in de browser plakken (waar je normaal gesproken het www. adres van een website invoert).

Wij hebben gemerkt dat bij sommige panelleden het venster dat opent na het klikken van de link iets kleiner is dan bij anderen. Als dit ook bij jou het geval is, dan kun je het beste in het venster op het symbool met daarin één vierkantje klikken (deze vind je rechtsboven in beeld van het betreffende venster). Vervolgens zal de knop ‘verder’ verschijnen.

Wetenschappers/onderzoekers zetten (opinie)onderzoek in om op die manier inzicht te krijgen in de beleving van de Nederlandse bevolking rondom bepaalde thema’s. Op basis van de resultaten van onderzoek worden vaak belangrijke beslissingen genomen. Het kan dus zijn dat je op radio, televisie of in de krant opeens resultaten aantreft van een onderzoek waar jij zelf aan hebt meegewerkt. Op die manier zie jij dus dat jouw mening echt invloed kan hebben! Echter, van de resultaten van sommige onderzoeken zal jij waarschijnlijk niks kunnen terugvinden. Zo kan het zijn dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een bepaalde dienst die uiteindelijk niet wordt ingezet.

De punten na deelname aan een online onderzoek worden alléén bijgeschreven wanneer je binnen de doelgroep valt én de vragenlijst volledig hebt afgerond. Een enkele keer worden punten pas op een later moment aan je account toegevoegd. Dit staat altijd vermeld in de uitnodiging van het desbetreffende onderzoek.Het kan ook voorkomen dat je niet mee kunt doen met een onderzoek als er al genoeg aanmeldingen zijn geweest. Uiteraard kun je met dat onderzoek dan ook geen punten verdienen.