crossIcon

Website verhuisd

Respondenten.nl is onderdeel van Norstat Group. Vandaar dat de website voor opdrachtgevers is verhuisd naar norstat.nl.

Naar de website

Waar een kaartenbak al niet toe kan leiden...

17 Sep 2019

Het zal rond 2003 zijn geweest dat Yvette Huitema, toen nog in loondienst bij een marktonderzoeksbureau, een ogenschijnlijk onschuldig praatje met haar moeder had. Zoals er gelukkig wel meer waren. Dat dit bewuste onderonsje haar leven op z’n kop zou zetten, had Yvette nooit kunnen vermoeden. Het gesprek nam namelijk een serieuze wending toen haar moeder begon over een ‘kaartenbak’. En vroeg of Yvette daar iets mee kon. Achteraf gezien werd daarmee de prille basis gelegd voor Respondenten.nl 

Nieuw leven ingeblazen
Die kaartenbak, waarschijnlijk een Rolodex of iets in die trant, bleek een best omvangrijk en actueel relatiebestand te zijn. Als marktonderzoekster zag Yvette er de waarde wel van in en besloot deze ‘database’ nieuw leven in te blazen. Dat deed ze door alle data te automatiseren en in te zetten voor het organiseren van consumentenpanels. Een schot in de roos, want meteen vanaf het begin bleek er veel vraag naar dergelijke kwalitatieve onderzoeken. En vooral het organiseren ervan. Aanvankelijk waren het vooral marktonderzoeksbureaus, maar al snel toonden ook UX/UI designers interesse. 

Eigen developers
Anno 2019 is de kaartenbak van weleer uitgegroeid tot een database van 70.000 respondenten. En de huiskamer (met baby in een hoek in de box, want geen zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen in die tijd) heeft allang plaats gemaakt voor een statig kantoorpand in Amsterdam. En dan hebben we ook nog een locatie in Amersfoort. Onder onze tientallen medewerkers bevinden zich ook eigen developers. Naast gerenommeerde bedrijven kloppen ook steeds meer grotere MKB-bedrijven bij Respondenten.nl aan voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. 


Bloggen
Ongeduldig en enthousiast als we zijn over ons toffe werk, zouden we het liefst alles tegelijk willen vertellen. Dat gaan we jou niet aandoen en is bovendien onmogelijk. Wat we wel gaan doen, is een reeks maandelijkse blogs verzorgen. Die zullen niet alleen serieus en inhoudelijk zijn, maar zo nu en dan ook inspirerend of ronduit grappig. Hou je mailbox dus scherp in de gaten!

Ander nieuws

Beloonjemening.nl wordt Respondenten.nl!
23 May 2022

Vanaf vandaag heet het panel van CG Research (beloonjemening.nl)...

lees verder
Love to see you back!
30 Mar 2022

Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn is het weer tijd voor onderzoek...

lees verder
Nieuwe huisstijl Norsat Group
10 Feb 2022

Sinds een tijdje maken wij deel uit van Norstat Group. Vanaf vandaag heef...

lees verder
Brrrrrreaking News: ook CG Research onderdeel van Norstat Group.
13 Oct 2021

Amsterdam 12 oktober 2021 - Brrrrrreaking News: vandaag wordt ook CG...

lees verder