Waar een kaartenbak al niet toe kan leiden...

17 Sep 2019

Het zal rond 2003 zijn geweest dat Yvette Huitema, toen nog in loondienst bij een marktonderzoeksbureau, een ogenschijnlijk onschuldig praatje met haar moeder had. Zoals er gelukkig wel meer waren. Dat dit bewuste onderonsje haar leven op z’n kop zou zetten, had Yvette nooit kunnen vermoeden. Het gesprek nam namelijk een serieuze wending toen haar moeder begon over een ‘kaartenbak’. En vroeg of Yvette daar iets mee kon. Achteraf gezien werd daarmee de prille basis gelegd voor Respondenten.nl 

Nieuw leven ingeblazen
Die kaartenbak, waarschijnlijk een Rolodex of iets in die trant, bleek een best omvangrijk en actueel relatiebestand te zijn. Als marktonderzoekster zag Yvette er de waarde wel van in en besloot deze ‘database’ nieuw leven in te blazen. Dat deed ze door alle data te automatiseren en in te zetten voor het organiseren van consumentenpanels. Een schot in de roos, want meteen vanaf het begin bleek er veel vraag naar dergelijke kwalitatieve onderzoeken. En vooral het organiseren ervan. Aanvankelijk waren het vooral marktonderzoeksbureaus, maar al snel toonden ook UX/UI designers interesse. 

Eigen developers
Anno 2019 is de kaartenbak van weleer uitgegroeid tot een database van 70.000 respondenten. En de huiskamer (met baby in een hoek in de box, want geen zwangerschapsuitkering voor zelfstandigen in die tijd) heeft allang plaats gemaakt voor een statig kantoorpand in Amsterdam. En dan hebben we ook nog een locatie in Amersfoort. Onder onze tientallen medewerkers bevinden zich ook eigen developers. Naast gerenommeerde bedrijven kloppen ook steeds meer grotere MKB-bedrijven bij Respondenten.nl aan voor zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek. 


Bloggen
Ongeduldig en enthousiast als we zijn over ons toffe werk, zouden we het liefst alles tegelijk willen vertellen. Dat gaan we jou niet aandoen en is bovendien onmogelijk. Wat we wel gaan doen, is een reeks maandelijkse blogs verzorgen. Die zullen niet alleen serieus en inhoudelijk zijn, maar zo nu en dan ook inspirerend of ronduit grappig. Hou je mailbox dus scherp in de gaten!

Ander nieuws

Brrrrrreaking News: ook CG Research onderdeel van Norstat Group.
13 Oct 2021

Amsterdam 12 oktober 2021 - Brrrrrreaking News: vandaag wordt ook CG...

lees verder
We're hiring!!
26 Aug 2021

Bij Respondenten.nl hebben wij een aantal leuke vacatures openstaan. Chec...

lees verder
Respondenten.nl wordt onderdeel van Norstat Group
12 Jul 2021

Amsterdam, 12 juli – Het is belangrijk om te ontwikkelen als...

lees verder
Maatschappelijk verantwoord ondernemen een kans!
23 Jun 2021

Met veel plezier heeft Respondenten.nl meegewerkt aan dit...

lees verder