crossIcon

Website verhuisd

Respondenten.nl is onderdeel van Norstat Group. Vandaar dat de website voor opdrachtgevers is verhuisd naar norstat.nl.

Naar de website

#Onderdeloep Back to School - de uitkomsten

24 Sep 2019

Resultaten | Back to School

De helft van de ouders vindt het redelijk tot erg belangrijk wat ze zelf aanhebben op de eerste schooldag van hun kind. Mannen vinden dit belangrijker dan vrouwen. 57% van de mannen geeft aan belang te hechten aan hun outfit op deze dag, terwijl 44% van de vrouwen zegt hiermee bezig te zijn. 42% van de mannen koopt speciaal nieuwe kleding voor deze gelegenheid, tegenover 10% van de vrouwen die voor het schoolplein wat nieuws aanschaffen.

Volgens 60% van de ouders vindt hun kind het redelijk tot erg belangrijk wat hij of zij aanheeft op de eerste schooldag.

Het kopen van schoolspullen doen kinderen en/of hun ouders liever (85%) in de winkel in plaats van online.

60% van de ondervraagde respondenten kijkt, ondanks dat ze het jammer vinden dat de zomer voorbij is, uit naar de koudere maanden. Vooral vrouwen balen ervan dat de zomer erop zit. 24% van de vrouwen kijkt met heimwee terug naar de zomer, terwijl maar 15% van de mannen dat doet.

Bijna de helft (44%) van de mensen die deze zomer op vakantie zijn geweest, is van plan om een fotoboek te maken van hun vakantiekiekjes of heeft dit zelfs al gedaan. De meesten (73%) maken hun fotoboek online, toch gaat 23% liever in de weer met een blanco boek en een Prittstift. Online is Albelli de populairste website om de beelden van de vakantiehoogtepunten naast elkaar te zetten. Voor het maken van een fotoboek neemt de vakantieganger graag de tijd. 8 op de 10 mensen geven aan daar een paar weken mee bezig te zijn.

Meer dan 1 op de 3 panelleden weten al wanneer ze hun volgende vakantiebestemming aandoen en waar ze naartoe gaan. Het merendeel van deze mensen (57%) gaat dit jaar nogmaals op vakantie om de zon op te zoeken of een stad te verkennen.     

 

 

Ander nieuws

Beloonjemening.nl wordt Respondenten.nl!
23 May 2022

Vanaf vandaag heet het panel van CG Research (beloonjemening.nl)...

lees verder
Love to see you back!
30 Mar 2022

Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn is het weer tijd voor onderzoek...

lees verder
Respondenten.nl en CG research samen verder
01 Mar 2022

Sinds oktober maken Respondenten.nl en CG Research allebei deel uit van d...

lees verder
Nieuwe huisstijl Norsat Group
10 Feb 2022

Sinds een tijdje maken wij deel uit van Norstat Group. Vanaf vandaag heef...

lees verder