crossIcon

Website verhuisd

Respondenten.nl is onderdeel van Norstat Group. Vandaar dat de website voor opdrachtgevers is verhuisd naar norstat.nl.

Naar de website

BOOMERANG2019: De uitkomsten

16 Jan 2020

BOOMERANG2019: De uitkomsten

We zijn alweer halverwege januari 2020 maar, op de valreep, willen wij toch nog even onze uitkomsten van het BOOMERANG2019-onderzoek met jullie delen. Het was een turbulent jaar. De wereld wordt in 2020 nog niet overgenomen door robots en Marco Borsato kwam ongeschonden 2019 door ondanks zijn gedrag. Verder hebben we amper interesse in autoracen, pech gehad voor Zandvoort, en waren jullie goed op de hoogte van alle slechte slogans die bedacht zijn afgelopen jaar.

Respondenten.nl is in 2019 een samenwerking aangegaan met BOOMERANG, die van die leuke kaartjes in cafés en restaurants. Speciaal voor BOOMERANG organiseren wij af en toe leuke online onderzoeken met de meest uiteenlopende onderwerpen. Doe je mee aan een BOOMERANG-onderzoek? Dan maak je automatisch kans op toffe prijzen zoals goodiebags, T-shirts, vrijkaarten en nog veel meer. We hebben o.a. al vrijkaarten weggeven voor NEMO, prachtige films en zelf Cirque du Soleil. Ben je nog geen respondent? Meld je dan snel aan via https://www.respondenten.nl/boomerang en maak óók kans op al dit leuks!

Vetkwabjes en karmapunten
Grote kans dat een deel van jullie nog hard aan het werk is om de gemaakte beloften voor 2020 niet te verbreken. In 2019 deden de mannen minder vaak aan goede voornemens dan de vrouwen. De mannen die wél wat hadden verzonnen om extra karmapunten te scoren, zoals dat ene vetkwabje weg te werken of hun passie te vinden in het leven, waren niet onder de indruk van het resultaat. Iets minder dan de helft van de mannen gaf aan dat ze helemaal géén verschil merkten nu ze hun leven hadden verbeterd. Vrouwen die hun goede voornemens hebben doorgezet daarentegen hebben zichzelf in 2019 helemaal gevonden en zij zijn echt een beter mens geworden. We zijn trots op jullie.

Harry Potter bestaat (echt waar!)
Maar liefst 43% van de ondervraagden dacht dat Harry Potter niet voorkwam in de faamnaamwedstrijd van 2019. Harry deed weldegelijk mee met de wedstrijd. Helaas heeft Harry wel de strijd verloren tegen Mat Ras die met deze twijfelachtige titel mag pronken dit jaar.

Uurtje vooruit, uurtje achteruit?
Grote verdeeldheid onder de respondenten over wat we nu toch moeten doen met de tijd. Uurtje vooruit, uurtje achteruit of toch de gulden middenweg? Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan voor een permanente tijd te zijn. Tegenover 35% van de ondervraagden die het wel fijn vinden om een uurtje langer, of was het toch korter, te slapen. Wat er uiteindelijk gaat gebeuren is voor nu nog een raadsel. We wachten het af.

Carpoolen met ochtendhumeur
Het gros van Nederland (57%) gaat met de auto naar werk. Een klein percentage hiervan pikt onderweg wel eens een collega op (21%) en een nog kleiner percentage carpoolt zelfs altijd (5%). Helaas blijken veel collega’s niet bij elkaar in buurt te wonen waardoor carpoolen geen optie is. Een opvallende reden om niet te carpoolen was het hebben van zo’n ochtendhumeur dat het niet bevorderlijk is voor de relatie.

Naast de auto staat de fiets met stip op nummer twee als vervoersmiddel naar werk (50%). De trein (27%) en bus (20%) wordt ook met regelmaat gebruik van gemaakt. Van de treinreizigers blijkt dat deze gemiddeld 20 keer een storing, treinfile en/of een andere variant van grote vertraging hebben meegemaakt.

Eurovisie Songfestival
Het zal je niet ontgaan zijn dat het Eurovisie Songfestival dit jaar plaats gaat vinden in Rotterdam. Natuurlijk waren wij benieuwd naar wat Nederland hier eigenlijk van vindt. 45% van de mannen vindt het onzin en kijkt dan ook niet bepaald uit naar deze editie. Bijna een derde van de vrouwen sluit hier zich bij aan.

Toch is er ook een sterk tegengeluid; 43% van de mannen en 57% van de vrouwen neemt lekker op de bank plaats om de douze points vergeven te zien worden. Heb jij al bedacht of je gaat kijken?

Naast het spektakel dat bekend staat als het Songfestival is er natuurlijk ook genoeg andere muziek om te beluisteren. Wij vroegen wat jullie lievelingsnummer van het jaar was en de antwoorden gingen alle kanten op. Zo gaven veel mensen aan dat “Hij Is Van Mij” van Tabitha Foen-A-Foe, Kris Kross Amsterdam en Maan hun absolute favoriet is. Maar ook “Hoe Het Danst” van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle werd meerdere keren gekozen en André Hazes met “Leef” valt ook goed in de smaak. Opvallend genoeg houden we dus erg van Nederlandse muziek. Van de internationale artiesten werden o.a. Ariana Grande, Shawn Mendes, Camila Cabello en Maroon 5 gekozen.

Sorry 8%; we blijven het lekker doen
In 2020 blijven we lekker met zijn allen - althans bijna iedereen want (zo’n 8% is er wel klaar mee) - zeiken over het weer omdat het een onuitputtelijke bron van smalltalk is en Nederlanders er gewoon zo ontzettend goed in zijn.

Over het weer gesproken, men gaf in grote getalen in groten getale aan te willen gaan reizen dit jaar. Het lievelingscontinent hiervoor is Azië. Wees dus niet verrast wanneer je de helft van Nederland op vakantie tegen gaat komen in deze regio. We geven alvast een handige tip mee om in contact te komen met die leuke buur: “Lekker weertje, hé?”.

Ander nieuws

Beloonjemening.nl wordt Respondenten.nl!
23 May 2022

Vanaf vandaag heet het panel van CG Research (beloonjemening.nl)...

lees verder
Love to see you back!
30 Mar 2022

Nu alle coronamaatregelen opgeheven zijn is het weer tijd voor onderzoek...

lees verder
Respondenten.nl en CG research samen verder
01 Mar 2022

Sinds oktober maken Respondenten.nl en CG Research allebei deel uit van d...

lees verder
Nieuwe huisstijl Norsat Group
10 Feb 2022

Sinds een tijdje maken wij deel uit van Norstat Group. Vanaf vandaag heef...

lees verder